top of page

OM OSS

Debutalbum -Mellan oss- ute 20/5-2022

Med debutalbumet Mellan oss skapar Trio Rop med kraft och skörhet, lekfullhet och allvar, ett unikt vokalt ljudlandskap i vilket berättelsen tar plats. Berättelsen om ett uppbrott, en stor sorg, en återhämtning och livet som händer däremellan, Mellan Oss. 

 

Genom en brinnande vilja att berätta om den lilla människan och allt det där som känns så stort, tar Trio Rop avstamp i folkligt berättande och folklig vokal tradition. En tradition där man förr förde vidare berättelser med sång för att komma ihåg och dela händelseförlopp med andra. I den andan söker Trio Rop i sitt skrivande efter de allmänmänskliga formuleringarna för att synliggöra berättelser de saknar i folktraditionen. Berättelser om de avvikande, om samkönad kärlek och starka vänskapliga band. Med sina nytänkande kompositioner tar sångarna Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman oss med till en helt stilla plats med motljus och vackra skuggningar.
 

Trio Rop bildades på Skurups folkhögskola 2016 och släppt flera singlar samt en EP, Hon kisar mot mig. Debutalbumet Mellan oss är inspelat av Klara Goliger på Music a matic hösten 2021 och släpps den 20 maj på Kakafon records. 

 

Mellan oss finns allt och ingenting. Mellan oss bygger vi framtiden. Mellan oss finns syskonskapet, finns sorgen, finns kärleken, finns rop och viskningar. Det lever mellan oss.

”De innerligt framförda sångerna är lugna, rösterna skira, solklara, vackra och rör något i djupet på en.” 

-Lira musikmagasin 

Beviljade kulturrådets fonogramstöd våren 2022

triorop31 (1).jpg

Sofia Källman (27) - född och uppvuxen i Göteborg, rör sig mellan musikens och teaterns världar. Hon har studerat folksång på Skurups folkhögskola och Högskolan för scen och musik. Sjunger gör hon även i Mor Dansar, som utnämnts till årets vistolkningar av LIRA 2021. Med en kandidat i Teaterns Teori och Praktik öppnades nya portar inom scenkonsten och nu studerar hon mimskådespeleri vid Stockholms konstnärliga högskola.

triorop30.jpg

Petrix Hessel (27) - ickebinär sångare och folkdansare, examinerad från Högskolan för scen och musik våren 2021 med en kandidat i folk- och världsmusik. Innan dess studerade den vid Skurups folkhögskola och dessförinnan vid Musikhögskolan Ingesund. Utöver Trio Rop är Petrix medlem i duon Geten & Evigheten (Supertraditional records) som blandar traditionella folkmelodier med moderna beats och dansmusik. Efter examen frilansar den som musiker och arbetar på Göteborg Konserthus. 

triorop29.jpg

Elin Buxfeldt (26) - sångare, textförfattare & kompositör kommer från Göteborg och studerar för närvarande sång på världsmusiklinjen på Högskolan för scen och musik där. Utöver ett år på Skurups folkmusiklinje har hon studerat ett år på Fridhems folkhögskolas musiklinje musiklabb. Vid sidan av sina studier håller hon igång livet som frilansmusiker. Just  nu aktiv med Trio Rop och Andersson-Buxfeldt Duo.

LÄNGRE BIOGRAFI

Trio Rop bildades på Skurups folkhögskola 2016. Idén kom ur en strävan efter att hitta en självklar plats för sången i det sammanhanget och en vilja att musicera jämställt. Till en början jobbade trion med traditionella folkvisor. Men efter en växande saknad efter texter som behandlar ämnen de själva kan relatera till och spegla sig i började de skriva egen musik. Trion strävar efter att behålla en fot i den traditionella folkliga sångens värld och samtidigt införa samtida och allmänmänskliga ämnen i den ständigt föränderliga folkliga traditionen. 

Sedan sommaren 2017 har de gjort konserter på många olika ställen i Sverige. T.ex Delsbostämman i Hälsingland, Café nyfiket i Rättvik, Internationella spelmansstämman i Göteborg och Stockholms visfestival. Våren 2019 släpptes deras första EP Hon kisar mot mig och under 2020 släpptes singlarna Snö och Simma aldrig ensam med tillhörande musikvideo. 

Med släppet av debutalbumet Mellan oss bestående av musik & text innehållande allmänmänskliga känslor och betraktelser, hoppas Trion på att nå ut till en målgrupp som kanske inte annars lyssnar på folkmusik. Med hjälp av deras promotor Peter Holmstedt söker de sig i samband med skivsläppet utanför Sverige och ser framför sig internationella bokningar längre fram. 

längre biografi
bottom of page