top of page

 

 

Biografi

 

 

Från: Göteborg

Genre: Vokal svensk folk

Aktiva åren: 2016 - nu

Skivbolag: Kakafon records

Hemsida: triorop.com


Trio Rop bildades på Skurups folkhögskola 2016 och släppt flera singlar samt en EP, Hon kisar mot mig. Debutalbumet Mellan oss är inspelat av Klara Goliger på Music a matic hösten 2021 och släpptes den 20e maj 2022 på Kakafon records.

FOTON

Foto: Linnéa Cramer

Nedladdningsbara bilder. Kontakta triorop@gmail.com för tillgång till högupplösta bilder. 

photos

FÖR NEDLADDNING

"... Med sina nytänkande kompositioner tar sångarna Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman oss med till en helt stilla plats med motljus och vackra skuggningar... "

RIDER

REPRESENTATION

Label: Kakafon records, kakafon.com, livet@kakafon.com

Promotion: Peter Holmstedt, peter.holmstedt@telia.com

+46708790210

Bokning: triorop@gmail.com, +46767695956

RIDER

SAGT OM ALBUM MELLAN OSS

"...Den svenska folktraditionen inne-håller mycket intressant, men omdet blir för mycket "tu-ra-li-dej" eller "la-di-da-di-dej" så tappar jag snart intresset och ger upp.Trio Rop har även de några sådana passager, men oftast är de tre vokalisterna Elin Buxfeldt, Petrix Hessel och Sofia Källman något helt annat och vidgar i stället vyerna. Berättelsen är viktig och hur mycket jag än blir fascinerad av hur de kilar upp och ner i stämmorna och inte tar en ton ens halvfel, så är det just närvaron i berättandet som jag mest uppskattar."

 

"...Mellan Oss" kan mycket väl vara den skiva som tar och breddar intresset och gör så att fler börjar lyssna på musik som framförs acapella."

-ArT Thirsty Boots

Översatt från nederländska

"...tre röster som går in i samtal på ett oefterhärmligt sätt."

"En sublim skiva, som bara blir bättre med tiden."

"...Titeln Mellan oss är talande för vad styckena handlar om och hur de gestaltas. Det är starka poetiska texter om inbördes relationer och om livets olika skeenden sett ur ett kreativt, lekfullt och ibland allvarligt perspektiv."

"... Låtarna framförs av trions kraftfulla och dynamiska röster som fångar texternas ögonblicksbilder klockrent. Visorna inramas av stundtals oväntat dissonanta ackord och harmoniseringar, vilka bidrar till ett själsligt uttryck."


"...Låtarna har mycket att berätta och efterlämnar många funderingar, ungefär som när man sett en bra film och undrar hur det gick sen eller vad som egentligen sades mellan två personer."

-Lira musikmagasin

'

LIRA LYSSNA SOMMAREN 2022

 

"Svensk folklig vokalmusik håller oerhört hög nivå och nu tycks en ny generation vara på väg att etablera sig hack i häl på Kongero, Irrmelin och de andra. Trion Tonå släpper snart en fin sommar-ep och här har vi Trio Rop som albumdebuterar med den ytterst imponerande Mellan oss, från vilken vi här lyssnar på den utsökt fina Kasta."

Röster om Mellan oss

SAGT OM EP HON KISAR MOT MIG

"En debut-EP har just sett dagens ljus - Hon kisar mot mig med Trio Rop. Man har kunnat höra Sofia Källman, Petra Hessel och Elin Buxfeldt sjunga många sånger ur folkmusiktraditionen men nu är det enbart [nästan, en trad-låt på skivan!] egenkomponerat. Sången Solvarm är kanske nya tidens och nyfunna kärlekars Jag ger dig min morgon. Samma känsla av ljus och tankar fångade i ögonblicket, till den kära. [...] Trio Rop väver in oss i sina röster och lyfter oss en liten aning från marken med sin sång Solvarm.”

 

-Nya Klingan i P2


 

 

”De innerligt framförda sångerna är lugna, rösterna skira, solklara, vackra och rör något i djupet på en.” 

 

-Lira musikmagasin 

 

 

PREMIÄR FÖR SIMMA ALDRIG ENSAM PÅ LIRA.SE

bottom of page